Felejtsük el a slusszkulcsot?

A kulccsal nyitható, de gyújtás a gyújtás ráadás után gombbal indítható sufni Ladák után már a központi zár is nagy szám volt itthon, valamikor a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején. aztán jöttek a távirányítós központi zárak és ezek módozatai, melyekkel gombnyomásra felhúzták az ablakot, nyitották a csomagtartót. Ezek az extrák ma már széria-felszerelések, sőt egyes gyártók próbálkoztak a kulcs helyetti kártyás indítással is. A Volvo azonban, most előállt egy merőben új kezdeményezéssel: a teljes slusszkulcsmentességgel. El lehet felejteni a kulcstartó és a „slüsszelt”, reggel nem kell keresni, a női táskák kifürkészhetetlen és megszámlálhatatlan beltartalmát feltúrni, mert nincs miért, nincs kocsikulcs, nem létezik, zérus, nulla. Persze, hogy ez az innováció is a telefonos applikációkhoz kapcsolódik. Egy erre rendszeresített alkalmazás váltaná fel a slusszkulcsot. Magyarul az okostelefonunkkal, Bluetooth technológia alkalmazásával jutnánk be az autóba, azzal indítanánk be, nyitnánk, zárnák a különböző ajtókat. Ma az újítás nem is lenne újítás, mert hasonló megoldás természetesen létezik, csak a Volvo ezt elsődleges lehetőségként kínálná, míg más gyártóknál ez egy opcionális, másodlagos alternatíva.

Persze egy kulcs és a hozzá passzoló, emblémás kulcstartó egy zakózseb lassan már elengedhetetlen kelléke, így a Volvo, azoknak, akik ehhez a klasszikus zsebdíszhez ragaszkodnak, természetesen kínálna kulcstartót.

A dolog praktikumához még az is hozzátartozhat, hogy míg slusszkulcsból egyet biztosan féltve őrzünk otthon, egyet használunk, és maximum egyet tudunk adni a család bármely másik tagjának, addig a telefonos applikációs megoldás megosztható. És valljuk be, lehet ebben is van a projekt rákfenéje, mert a barikád túloldalán álló autójukat nem pénzért szerző delikvensek biztos felvértezik magukat és kiokosodnak ennek a technikának a megmókolásában, feltörésében is.